Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Palau Vincles i la Fundació Xamfrà creen amb sis entitats una xarxa per a la transformació social a través de la música

ACN Barcelona.-El projecte social del Palau de la Música Catalana Palau Vincles, la Fundació Xamfrà i sis entitats musicosocials de l’estat espanyol han impulsat la creació de la Red Música […]

Avatar
Agències 29/09/2020

ACN Barcelona.-El projecte social del Palau de la Música Catalana Palau Vincles, la Fundació Xamfrà i sis entitats musicosocials de l’estat espanyol han impulsat la creació de la Red Música Social, que pretén integrar i articular a Espanya el moviment de transformació social a través de la música, i alhora aspira a proposar la pràctica musical col·lectiva com a eina eficaç per lluitar contra la pobresa, l’exclusió social i la vulnerabilitat. La Xarxa Música Social compta amb el suport de l’Alt Comissionat per a la Lluita contra la Pobresa Infantil, dependent de la Presidència del Govern, i neix gràcies a l’impuls de vuit entitats del tercer sector musicosocial de Madrid, Barcelona, Saragossa, Bilbao i Vitòria.

Es tracta d’un espai obert a noves incorporacions en el qual créixer conjuntament. Per això, convida a sumar-s’hi totes aquelles entitats, iniciatives i projectes que comparteixin el propòsit de contribuir a la reducció de les desigualtats i a la cohesió social, tot aconseguint, d’aquesta manera, el reconeixement públic i social com a agents de canvi i contribuir a la seva sostenibilitat. A Espanya, un de cada tres infants està en risc de pobresa o exclusió social, més de dos milions d’infants viuen sota el llindar de la pobresa i quasi set-cents mil en pobresa greu.La Xarxa Música Social reivindica el poder de la cultura i l’aprenentatge musical col·lectiu com a eina de transformació social. Segons defensa, aprendre música en grup afavoreix canvis amb una especial incidència en la infància i la joventut, moment en què es configura la persona. A més, millora la capacitat intel·lectual del menor i les habilitats de pensament lògic i abstracte, cultiva la disciplina i fomenta la creativitat i el treball en equip.