Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Palafrugell tanca les platges a la nit per evitar aglomeracions ara que no té toc de queda

ACN Palafrugell.-L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) tancarà les platges del municipi des de les onze de la nit i fins a les sis del matí. L’equip de govern ha pres […]

Agències 06/08/2021

ACN Palafrugell.-L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) tancarà les platges del municipi des de les onze de la nit i fins a les sis del matí. L’equip de govern ha pres aquesta decisió després que la població quedés exclosa del toc de queda per la millora dels indicadors de la pandèmia. En un ban, l’alcalde Josep Piferrer recull la proposta que té com objectiu evitar les aglomeracions a espais públics al llarg d’aquests dies on la temporada turística és més intensa. Segons l’article 14 de l’ordenança de civisme de l’Ajuntament de Palafrugell les sancions poden arribar als 900 euros. Han instal·lar cartells les platges informant de la restricció.

Els plafons informatius concreten l’horari de tancament i l’import de les possibles sancions. Tot i la supressió del confinament nocturn, l’ajuntament demana a veïns i turistes que mantinguin les mesures preventives de lluita contra el Covid-19 i interpel·la al seu sentit comú i civisme.Aquest serà el primer cap de setmana on Palafrugell es quedarà sense toc de queda nocturn, i serà un cap de setmana amb una alta ocupació a la zona de platges del municipi. Palafrugell té una població de 23.000 habitants i actualment la triplica degut a ser un municipi turístic.Amb la intenció d’intensificar la informació i el control a les platges del municipi, l’ajuntament ha incorporat cinc controladors que estaran a les entrades i sortides de les platges. Faran la tasca d’avisar la gent quan la platja arribi al límit d’aforament, i al mateix temps, instal·laran els cartells informatius on s’explicarà que aquella platja en concret ha arribat al màxim. Així mateix l’APP ‘Palafrugell al mòbil’ també ofereix informació sobre els aforaments de les platges del municipi.