Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Pacheco veu “insuficients” els pressupostos perquè suposen “una renúncia explícita” a augmentar la recaptació

ACN Montblanc.-CCOO considera que els pressupostos generals de l’Estat són “insuficients” perquè no augmenten la recaptació. El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, creu que els nous pressupostos suposen “una […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Montblanc.-CCOO considera que els pressupostos generals de l’Estat són “insuficients” perquè no augmenten la recaptació. El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, creu que els nous pressupostos suposen “una renúncia explícita” a incrementar els ingressos i exigeix canvis fiscals. Pacheco també avisa que no resoldran el dèficit en infraestructures, si bé reconeix que tenen “un vessant social més important” que en governs anteriors. “Però són insuficients perquè no aborden el debat real de tenir els ingressos suficients per donar resposta a la desestructura social que ha suposat l’increment de les desigualtats arrel de les crisis”, manifesta. El líder de CCOO a Catalunya ha fet aquestes declaracions aquest dijous en el marc d’una visita a Montblanc.

“Els pressupostos generals tenen un dèficit incorporat en la seva estratègia de presentació: la renúncia explícita a incrementar de manera important la capacitat dels ingressos per poder apropar-se a la mitjana de la Unió Europea, en la capacitat de recaptació, i donar resposta a les necessitats d’un país que surt d’una pandèmia”, ha reiterat Pacheco. “I fer-ho amb una distribució de justícia, amb la distribució de justícia rendes”, ha afegit el líder de CCOO, insistint en un canvi del model fiscal per tal que aquells que més guanyen -rendes de capital- paguin més impostos i no tot el pes recaigui en els treballadors.Pacheco ha estat aquest dijous a Montblanc per inaugurar un nou espai del sindicat a Montblanc, dins de les instal·lacions de Concactiva. Posteriorment, s’ha celebrat una reunió de delegats de CCOO de la comarca. La secretària de la Unió Intercomarcal de CCOO de Tarragona, Mercè Puig, ha ressaltat la importància d’estendre’s pel per estar més a prop dels treballadors, arribin més inversions arreu del territori i evitar el despoblament en zones com la Conca. A la vegada, ha instat les administracions perquè evitin la fuga d’empreses del territori, fent referència a la situació a l’empresa Mahle de Montblanc.