Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Pacheco critica la “subhasta” de les ajudes als autònoms i diu que ja va avisar al Govern que eren “insuficients”

ACN Barcelona.-El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha lamentat aquest dimecres la “subhasta” en què es van convertir el sistema d’adjudicació d’ajudes per a autònoms després del col·lapse que […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha lamentat aquest dimecres la “subhasta” en què es van convertir el sistema d’adjudicació d’ajudes per a autònoms després del col·lapse que va patir dilluns i dimarts la web del Govern per tramitar-les. En declaracions a l’ACN, Pacheco ha recordat que en el Consell del Treball Autònom, CCOO i UGT ja van advertir que les quantitats de les ajudes eren “insuficients” perquè arribarien només a un 2% del col·lectiu i que tampoc compartien el criteri utilitzat per la Generalitat. Sobre el retard del SEPE en el pagament de les prestacions d’atur, Pacheco ho ha atribuït a la manca d’inversió en el sistema informàtic i la manca de personal, a més de la “manca de coordinació” entre el SEPE i el SOC.

En la seva visita als treballadors en vaga de la planta de TE Connectivity de Montcada i Reixac, Pacheco ha reiterat que els 20 milions d’euros destinats als autònoms –a raó de 2.000 euros per afectat fins a 10.000 persones- no era suficient i ha lamentat que el col·lectiu hagi caigut en “l’oblit” en aquesta segona onada. Segons Pacheco, cal un “pla de xoc” per als autònoms i ha demanat al Govern que defineixi un nou criteri per a les ajudes i que deixi d”improvisar” i “barallar-se entre els diferents departaments”. “Que deixi les eleccions a un costat per quan comenci la campanya electoral”, ha assenyalat.Sobre el retard en el pagament de les prestacions d’atur ordinàries del SEPE, Pacheco ho ha atribuït a retallada de personal i a la manca d’inversions en els sistemes informàtics. En aquest sentit, ha explicat que es va voler contractar un miler de persones per reforçar el servei però que només es van poder incorporar la meitat perquè el sistema informàtic no podia assumir la càrrega de treball. “Tenim un problema d’inversió en serveis públics”, ha insistit el dirigent sindical.A més, Pacheco ha afirmat que és “cabdal” que en un moment de crisi com l’actual es coordini el SEPE i el SOC per “per poder garantir la tramitació i agilitzar totes les prestacions per desocupació”.