Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Pacheco avisa l’Aliança: “Aturarem les plantes de producció de Renault”

ACN Barcelona.-El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha advertit aquest divendres que els treballadors faran “pressió” i aturaran les plantes de producció de Renault, soci de l’aliança […]

Avatar
Agències 29/05/2020

ACN Barcelona.-El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha advertit aquest divendres que els treballadors faran “pressió” i aturaran les plantes de producció de Renault, soci de l’aliança de Nissan i que es quedarà el negoci europeu, per intentar revertir el tancament de la plantes catalanes. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Pacheco ha dit que els sindicats mantindran sempre la “mà estesa” per la negociació però mantindran “el garrot” a l’altra perquè “sigui una necessitat trobar una solució”. “Els farem una ratonera”, ha avisat Pacheco, recordant la dependència de les plantes de Renault de peces d’abastiment que fan els treballadors de Nissan. Segons Pacheco, hi ha opcions de revertir l’anunci de tancament de Nissan.

El líder de CCOO a Catalunya ha situat l’anunci de Nissan en un context financer dolent “conjuntural” i la necessitat de l’empresa nipona d’acontentar els mercats. En aquest sentit, ha dit que la planta de Nissan a Barcelona és productiva però l’empresa ha fomentat “artificialment” la pèrdua de competitivitat traient-li models i capacitat. Pacheco ha dit que tancar Nissan a Catalunya suposaria un desmantellament “sense precedents” en democràcia del sector automobilístic, i ha indicat que només quan s’ha abaixat la producció per sota del 40% s’ha pogut parlar de pèrdues. “Plantegem la nul·litat, perquè no poden demostrar una causa objectiva” per tancar, ha argumentat Pacheco, remarcant que això “s’ha construït artificialment” des de la pròpia companyia. “La dificultat per tancar serà evident amb les mobilitzacions que farem”, ha avisat Pacheco, que ha dit que Renault “entrarà en el conflicte”. “No se’n sortiran així com així si no s’arremanguen per trobar una solució”, ha afegit. “Els aturarem les plantes de Renault”, ha reiterat. El sindicalista també ha apel·lat a l’actitud de les administracions públiques, per fomentar la reconversió de la planta de Nissan pel futur de l’automòbil elèctric, i ha criticat el rol de la Unió Europea. “Alguna cosa haurà de dir la Comissió Europea, és la primera planta que vol tancar a Europa al sector d’automoció”, ha afirmat, remarcant que no es pot permetre que el tractat de lliure comerç amb el Japó suposi la deslocalització industrial de procés productiu europeu.