Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Pablo Iglesias treballarà en un grup de recerca vinculat a la UOC

ACN Barcelona.-L’exvicepresident del govern espanyol i exlíder de Podem Pablo Iglesias treballarà al grup de recerca IN3 (Internet Interdisciplinary Institute) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a partir del […]

Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-L’exvicepresident del govern espanyol i exlíder de Podem Pablo Iglesias treballarà al grup de recerca IN3 (Internet Interdisciplinary Institute) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a partir del 15 de setembre, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat fonts de la institució universitària a l’ACN. Iglesias ha guanyat per concurs la plaça i treballarà a l’àrea que es dedica a estudiar la xarxa i com afecten les tecnologies digital a l’activitat humana. La UOC té 11 grups de recerca i compta amb uns 130 investigadors. Iglesias treballarà en un projecte que analitzarà els discursos ideològics i polítics que es desenvolupen a les xarxes socials. El contracte és d’un any i d’un quart de jornada laboral i cobrarà uns 9.000 euros.

Des de la UOC expliquen que Iglesias, doctor en Ciències Polítiques, serà investigador associat, i que analitzarà el cas de la comunicació política en xarxa a l’Estat. El projecte té com a objectiu identificar diferents discursos polítics a les xarxes, analitzar-ne significats i agents clau, situar-los ideològicament i estudiar-ne les transformacions i les relacions en el temps.L’objecte d’investigació, afegeix la universitat, s’emmarca en la línia del grup CNSC (Communication Networks and Social Change), l’objectiu del qual és analitzar la comunicació, la societat en xarxa i els riscos i possibilitats de la tecnologia per a la justícia social i la democràcia.Pablo Iglesias és llicenciat en Dret i Ciència Política per la Universitat Complutense de Madrid, on es va doctorar amb una tesi sobre l’acció col·lectiva post nacional. Té un màster en humanitats per la Universitat Carles III de Madrid i un màster en Arts in Communication per l’ European Graduate School de Suïssa).