Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Oxfam Intermón veu “històrica” l’aprovació de l’Ingrés Mínim però avisa que és insuficient per cobrir la pobresa severa

ACN Barcelona.-“És un primer pas perquè l’Estat comenci a tornar a les rendes baixes el deute adquirit amb anys de protecció social regressiva, ineficient i ineficaç en la lluita contar […]

Avatar
Agències 29/05/2020

ACN Barcelona.-“És un primer pas perquè l’Estat comenci a tornar a les rendes baixes el deute adquirit amb anys de protecció social regressiva, ineficient i ineficaç en la lluita contar la pobresa i la desigualtat”. Així ha valorat Liliana Marcos, una portaveu d’Oxfam Intermón, l ‘aprovació de l’Ingrés Mínim Vital, que ha qualificat d'”històrica”. Al seu parer, és un avenç per acabar amb la pobresa a Espanya, però avisa que serà “insuficient per cobrir els més de quatre milions de persones que estan en situació de pobresa severa”. L’organització ha reclamat també a les autonomies que no retallin les seves rendes, sinó que complementin l’ingrés de l’Estat.

Marcos ha constatat que tal i com està concebut, l’ingrés no cobrirà totes les persones que el necessiten, i estima que caldrien 6.000 milions cada any, “la sisena part del que va costar rescatar la banca”.És per això que l’entitat demana que l’ingrés quedi obert a ampliacions en el futur. També demana a les comunitats autònomes que modifiquin les seves rendes mínimes per arribar a famílies que queden excloses de la prestació estatal, o per establir complements com ajudes per fills a càrrec, ajudes al lloguer o altres. En aquest sentit, demanes a les autonomies que no redueixin el seu pressupost per aquesta matèria ara que hi ha una renda estatal.A més, Oxfam ha reclamat que les famílies migrants amb nens i persones sol·licitants d’asil també han de poder accedir a aquest dret, independentment de la seva situació administrativa.