Dilluns, 19 d'abril de 2021 - Edició 998
La República

Oriol Lladó renuncia a l’acta de regidor a l’Ajuntament de Badalona

ACN Badalona.-El regidor per ERC a l’Ajuntament de Badalona i diputat a la Diputació de Barcelona Oriol Lladó ha anunciat la renúncia dels càrrecs. Segons ha explicat, deixa el consistori […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Badalona.-El regidor per ERC a l’Ajuntament de Badalona i diputat a la Diputació de Barcelona Oriol Lladó ha anunciat la renúncia dels càrrecs. Segons ha explicat, deixa el consistori perquè es va presentar amb “una aposta estratègica de suma que, malauradament, no s’ha mantingut”. Les “discrepàncies” amb l’executiva local es van produir pel trencament del grup municipal just després de les eleccions i per la negociació de la moció de censura que, finalment, va portar a l’elecció del candidat del PP, Xavier García Albiol. “La meva aposta va ser sempre enfortir la candidatura republicana i forçar el PSC a entendre que tocava una alternativa per liderar la ciutat des de l’esquerra i el republicanisme”, ha indicat Lladó en un comunicat.

A les últimes eleccions Lladó va ocupar el número 2 de la llista encapçalada per Dolors Sabater, a través de la qual concorrien en coalició Guanyem i ERC sota el nom Badalona Valenta. La llista es va dividir després dels comicis en no poder assolir el govern de la ciutat.A l’anterior mandat va ser primer tinent d’alcalde i va exercir l’alcaldia accidental el 12 d’octubre del 2016, una jornada que va acabar als tribunals quan un grup de regidors va decidir obrir les dependències municipals.Lladó dona per acabada “una fase en la implicació política vinculada al món local” però manté el “compromís amb el país i la ciutat”. El regidor ha afirmat que pren la decisió després d’una “llarga reflexió personal i política” i ha afegit que la militància a Esquerra Republicana “no està en discussió”, atès que se sent “molt còmode” amb la línia política actual de la formació.El que va ser primer tinent d’alcalde de Badalona entre el 2015 i el 2018 ha reivindicat el govern d’entesa d’aquell període, un govern que “es va avançar” als plantejaments actuals de la via àmplia i que “es va comprometre”, entre d’altres qüestions, amb l’1 d’octubre o amb la reivindicació del paper de Badalona a l’àrea metropolitana.La renúncia de l’encara regidor es farà efectiva en el proper ple de l’Ajuntament previst per al 27 d’abril. El substituirà al consistori badaloní Manuel Sorribas, d’Avancem-Més.