Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Orbán sotmetrà a referèndum la llei que prohibeix parlar d’homosexualitat a les escoles

ACN Brussel·les.-El primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán, ha anunciat aquest dimecres que sotmetrà a referèndum la polèmica llei que prohibeix parlar d’homosexualitat a les escoles. Amb aquest moviment Orbán intenta […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Brussel·les.-El primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán, ha anunciat aquest dimecres que sotmetrà a referèndum la polèmica llei que prohibeix parlar d’homosexualitat a les escoles. Amb aquest moviment Orbán intenta respondre a la pressió de la Comissió Europea, que fa una setmana va obrir un expedient sancionador contra el país per aquesta llei perquè considera que “viola la dignitat humana”. “Quan la pressió sobre el nostre país és tan gran, l’única opció és que la mateixa gent d’Hongria defensi la seva nació”, ha dit el primer ministre hongarès en un vídeo difós a les xarxes socials.

Orbán ha demanat als ciutadans que votin ‘no’ a les cinc preguntes que hi haurà en la consulta. La primera pregunta fa referència a si “els infants han de poder veure contingut d’educació sexual que mostri orientacions sexuals diferents sense el consentiment patern” i la segona demana si s’han de “promoure els processos de canvi de sexe” entre els infants.En tercer lloc, els hongaresos votaran si els infants han de tenir “disponibles” processos de canvi de sexe. La quarta pregunta fa referència a si es dona suport al fet que es puguin emetre “sense restriccions” programes que “influeixen en el desenvolupament” dels infants. Finalment, en el referèndum també hi haurà una pregunta sobre si els nens han de poder veure “programes que mostrin canvis de sexe”. L’any 2016 Orbán ja va convocar un referèndum per donar suport al seu posicionament en les discussions amb la Comissió Europea sobre els refugiats. La votació, però, no va ser vàlida perquè la participació no va arribar al 50%.