Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Open Arms replica al govern espanyol que el seu propòsit no és fer tasques de rescat sinó de vigilància

ACN Barcelona.-Proactiva Open Arms ha enviat un escrit al director general de la Marina Mercant replicant que el seu “propòsit” no és fer tasques de rescat al Mediterrani, sinó de […]

Avatar
Agències 04/07/2019

ACN Barcelona.-Proactiva Open Arms ha enviat un escrit al director general de la Marina Mercant replicant que el seu “propòsit” no és fer tasques de rescat al Mediterrani, sinó de “vigilància”. “Dedica tots els seus esforços a tasques d’observació i vigilància, sense estar implicat en cap operació de recerca i salvament, ni per pròpia iniciativa ni sota les autoritats responsables de les regions per les que navega”, apunta l’ONG, que recorda que la Capitania Marítima de Nàpols va comprovar tots els seus certificats i bon estat abans de poder salpar. El director de la Marina Mercant havia advertit de possibles sancions de fins a 900.000 euros si rescaten migrants a la deriva al Mediterrani.

“El buc Open Arms ni està ni té intenció de portar a terme operacions de recerca i salvament, que res tenen a veure amb les tasques d’observació i vigilància que habitualment porta a terme”, insisteix l’ONG, que diu al director general que arribat el cas, el capità “intentaria complir amb les exigències normatives, amb la deguda professionalitat i en la mesura del possible”. L’escrit també assegura que el capità del vaixell és plenament conscient de les obligacions que té per part de la Convenció de les Nacions Unides sobre el Dret del Mar i altres convenis. També aprofita per recordar la vigència del Conveni FAL, que estableix que les autoritats públiques facilitaran l’arribada i la sortida dels bucs dedicats a les tasques de socors o al rescat de persones en perill al mar, entre d’altres.