Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Onze dotacions de Bombers continuen remullant l’incendi de la planta de compostatge de Botarell

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Onze dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen remullant l’incendi de la planta de compostatge SECOMSA de Botarell (Baix Camp). L’avís de l’incendi s’ha rebut a les 04:08 hores d’aquesta matinada, quan uns operaris han alertat de la presència de flames a la zona de fracció vegetal de la planta. Segons el president de SECOMSA, Toni Abelló, l’afectació ha estat d’uns 28.000 metres cúbics d’aquest material, que no ha provocat cap afectació per a la població ni el funcionament de la planta. Abelló ha assenyalat els processos de fermentació i les altes temperatures com a possible causa de l’origen del foc. Amb l’ajuda de màquines retroexcavadores, bombers i operaris separen les restes vegetals per evitar la propagació de les flames.

Els Bombers de la Generalitat apunten que el foc encara no està controlat i per això es continuen fent tasques per apagar-lo amb onze dotacions terrestres i l’ajuda de màquines retroexcavadores de l’empresa. L’incendi s’ha declarat en una zona exterior de la planta de compostatge, d’uns 5.700 metres quadrats de superfície. Per contra, no ha afectat les instal·lacions interiors ni ha provocat cap ferit.

Publicitat

Segons el president de SECOMSA, Toni Abelló, és “el primer cop” que es viu una situació com aquesta a la planta de compostatge situada al terme municipal de Botarell. Habitualment, les piles de fracció vegetal es remullen per rebaixar les altes temperatures a les quals arriben a causa dels processos de fermentació del compostatge. En el context actual de sequera, Abelló ha afirmat que hi ha “preocupació” per si la manca d’aigua pot afectar aquesta tasca. D’altra banda, Abelló també ha assenyalat que la planta tenia molt combustible vegetal en el moment dels fets a causa de les esporgues agrícoles.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió