Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Òmnium i entitats socials fan una nova crida per finançar projectes de transformació comunitària contra les desigualtats

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-Òmnium Cultural, la cooperativa de finances ètiques i solidàries Coop57 i la plataforma d’entitats d’acció social ECAS han presentat aquest dimecres la segona fase del projecte ‘Lliures… de pobresa, d’exclusió i de desigualtats’. El projecte, que va néixer el 2016, és un fons econòmic i social que recull aportacions de persones i organitzacions per finançar projectes transformadors, d’emancipació i innovació, de base comunitària, i acompanyar-los també a nivell tècnic. La idea és “contribuir a revertir des de la pròpia societat la situació d’emergència social i cronificació de les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social a Catalunya”, expliquen els impulsors del projecte.

Des del 2017, ‘Lliures’ ha donat suport a la creació de la cooperativa de treball de dones migrades Mujeres Pa’lante; ha ajudat a posar en marxa l’Ateneu Popular Coma Cros a Salt; en el funcionament de l’associació Escudella Solidària i en l’inici de les activitats de Lola no estàs sola.Júlia Hernández, de Lola no estàs sola, explica que l’associació va néixer fa dos anys per atendre dones sense llar i oferir-los un “espai segur”, que “no es dona des dels recursos institucions”, subratlla. L’associació ha atès un centenar de dones. Amb aquesta segona fase, que s’ha presentat a la Nau Bostik, al barri de la Sagrera de Barcelona, els impulsors del projecte comencen una campanya de captació de fons per consolidar aquests quatre projectes i obrir una convocatòria per identificar més iniciatives per donar-hi suport.David Fernàndez, de Coop57, ha afirmat que amb el projecte ‘Lliures’ volen “assenyalar permanentment, com a denúncia, on hauria d’arribar la política i no arriba i, al mateix temps, demostrar que es pot fer molt i que el problema és més de voluntat política que no pas d’incapacitat”. “No canviarem el món, però demostrarem que es pot canviar”, ha recalcat.Teresa Crespo, d’ECAS, ha afirmat que les polítiques socials dels darrers anys han estat sobretot “pal·liatives”, per “tapar forats”, i que amb el projecte volen potenciar “accions més transformadores i innovadores”. Els projectes que encaixen amb el plantejament de ‘Lliures’ són els “comunitaris; que potenciïn l’economia social i solidària; que apoderin; col·lectius; replicables; lligats a un territori i que parteixin de la base”, ha assenyalat Crespo. “Avui rellancem ‘Lliures’ per finançar encara més projectes per construir una societat lliure de pobresa i exclusió”, ha destacat el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió