Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Òmnium denuncia que el Ministeri d’Interior considera “legítima” la infiltració d’agents al SEPC i a Jovent Republicà

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Ministeri de l’Interior ha admès i justificat les “infiltracions il·legals” al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i a Jovent Republicà. Ho ha fet en resposta al contenciós administratiu presentat per Òmnium davant l’Audiència Nacional a finals de juliol. En un comunicat, el president de l’entitat cultural, Xavier Antich, denuncia aquest dilluns que hi ha “una estratègia d’estat per vincular l’independentisme al terrorisme”. En el document, el Ministeri de Fernando Grande-Marlaska considera “legítim, idoni i oportú” infiltrar agents en els moviments juvenils per captar informació.

Segons Antich, aquestes pràctiques del Ministeri de Fernando Grande-Marlaska suposen una “clara vulneració” dels drets fonamentals, emmarcada en la “causa general” contra l’independentisme. Òmnium considera que l’Estat actua amb “total impunitat” i “al marge de la llei” per “reprimir” el moviment.

Publicitat

<strong>Els arguments d’Interior</strong>

Interior vincula la infiltració directament amb les pràctiques habituals en la prevenció del terrorisme sobre la base de, segons el Ministeri, suposades accions i estratègies violentes de l’independentisme: “Persones que pertanyen al món associatiu independentista, englobant una àmplia gamma d’associacions, coadjuven a la consecució il·legal de la independència de Catalunya, arribant a realitzar en alguns casos accions de tipus radical-violent dins el marc de l’estratègia global secessionista”.

Pel que fa a les tècniques operatives utilitzades per a les infiltracions, el Ministeri menciona, entre d’altres, les previstes a l’actual Estratègia Nacional Contra el Terrorisme i l’Estratègia de Seguretat Nacional, concretament l’eix que fa referència a ‘La lluita contra el terrorisme i la radicalització violenta’.

Precisament d’aquesta estratègia cita l’apartat que expressa que “els extremismes identitats excloents que poden derivar en violència i veure’s incrementats en un entorn de crisi econòmica constitueixen una de les notes preocupants a l’actualitat. L’auge d’extremismes i de posicions excloents que es venen generant a gran part dels països desenvolupats està donant origen a unes dinàmiques violentes i filoterroristes entre sectors minoritaris de la nostra societat a les que cal parar atenció”, afegeixen.

A banda, fan referència ” al context actual que es viu a Catalunya” i “als greus esdeveniments del passat recent”, i apunten que això “fa fàcil identificar multitud de situacions en què s’ha produït violència greu i s’ha vsit afectat tant el lliure exercici dels drets i les llibertats com la seguretat ciutadana”. Tot plegat, per al Ministeri es “legitima” les actuacions dels serveis d’intel·ligència.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió