Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Òmnium Cultural inaugura a Perpinyà la nova seu nacional de la Catalunya del Nord

|

- Publicitat -

ACN Perpinyà – Òmnium Cultural ha inaugurat aquest dissabte la nova seu nacional de la Catalunya del Nord, ubicada a l’antiga Casa Camprodon de Perpinyà. L’objectiu és “ampliar la difusió de la llengua i la cohesió social i fer front a l’augment de l’extrema dreta, que actualment governa Perpinyà”, ha dit el president de l’entitat, Xavier Antich, que també ha volgut reiterar el suport de l’entitat als ajuntaments de la Catalunya Nord: “Tenim una llengua comuna plena de matisos i patim conjuntament les conseqüències de viure amb uns estats que entenen la seva riquesa com una amenaça permanent”. A més, la nova seu acollirà als 400 alumnes de català que participen dels cursos intensius que ofereix Òmnium a la Catalunya Nord.

L’entitat ha aprofitat l’avinentesa per renovar la junta. Liderada pel president Guillem Dalmau i la vicepresidenta Montserrat Biosca, encapçalaran un equip format per Guillem Nivet, Jaume Pol, Frederica Moné, Joan-Miquel Forcade, Mercè Bonet, Laura Bertran, Annabel Brunet, Jacint Carrera, Guilem Caux, Bernat Connes, Bernat Cristòfol, Louis Dagues, Marthe Durand, Maria Lopez, Assumpció Montagut, Arnau Pol i Maria Antònia Prost-Soler.

Publicitat

Finalment, amb aquesta iniciativa, l’entitat vol reivindicar els Països Catalans i la nació completa com a marc estratègic. Per això, Òmnium treballa per desplegar la línia Joan Fuster d’enfortiment nacional, a través d’Òmnium Catalunya Nord, la presència d’Òmnium a l’Alguer i amb l’enfortiment de relacions i projectes amb Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear en el marc de la Federació Llull.

L’acte públic ha comptat amb membres de la Junta Directiva de l’entitat i amb l’exconseller Lluís Puig; el senador, Jean Sol; la consellera regional, Eliane Jaricky i el vicepresident del Consell Departamental, Nicolas Garcia, entre d’altres.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió