Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Òmnium Cultural, ECAS i Coop57 posen en marxa una nova campanya solidària per combatre l’exclusió social

ACN Barcelona – Òmnium Cultural, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i Coop57 han donat el tret de sortida a una nova campanya solidària del projecte Lliures amb l’objectiu de recollir […]

Agències 27/02/2023

ACN Barcelona – Òmnium Cultural, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i Coop57 han donat el tret de sortida a una nova campanya solidària del projecte Lliures amb l’objectiu de recollir fons per a iniciatives que treballen per combatre la pobresa i les desigualtats cronificades. Amb el lema ‘Perquè ningú pengi d’un fil, construïm xarxa’, aquestes tres entitats conviden la societat a crear un fons econòmic i social estable, que permeti donar suport a projectes que treballen arreu del territori. La campanya durarà dues setmanes. En aquesta cinquena edició, els fons recaptats es destinaran a projectes que donin resposta a la pobresa cronificada agreujada per l’atur; la infància en risc; el dret a un habitatge digne, o l’emergència alimentària.

En l’edició 2022, el Projecte Lliures va destinar 171.000 € a set projectes innovadors, emancipadors i transformadors d’arreu del territori.

Lliures ha donat suport, entre d’altres, a la cooperativa de treball de dones migrades Mujeres Pa’lante, la posada en marxa de l’Ateneu Popular Coma Cros a Salt, el funcionament de l’associació Escudella Solidària, l’inici de les activitats de Lola no estàs sola, l’Associació Top Manta, l’Espai Món Banyoles, la cooperativa per a jovent extutelat Sostre Cívic, el projecte Contra la Soledat Un Sol a casa, la Xarxa de Suport Mutu de Manresa, l’escola comunitària La Troca, la casa feminista Mujeres Migrantes Diversas, l’Associació Entre tots i per al bé de tothom de Lleida, o la cooperativa Mensakas.