Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Òmnium creu que la sentència contra Borràs “pot tenir efectes” al Parlament i demana als partits “sentit de país”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Òmnium Cultural ha considerat que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, “pot tenir efectes” sobre la cambra catalana malgrat no ser ferma. Per això ha demanat “sentit de país” als partits perquè actuïn “amb responsabilitat i lluny d’interessos electorals”. Diverses formacions han demanat a Borràs que dimiteixi i Vox ha reclamant la intervenció de la Junta Electoral Central (JEC) perquè li retiri l’escó. Més enllà d’aquesta qüestió, Òmnium ha reiterat que la causa contra Borràs “ha tingut una motivació política” pel fet de ser independentista.

L’entitat considera que aquest fet queda palès en una sentència “desproporcionada” i “amb la doble contradicció del mateix Tribunal” que fa petició d’indult i compta amb un vot particular.

Publicitat

Tot i aquest “acarnissament” de l’Estat cap als representats independentistes, Òmnium rebutja de manera explícita “les males praxis comeses per qualsevol càrrec públic” dels quals espera un comportament “ètic i exemplar”

Finalment l’entitat reclama a les forces independentistes “treballar conjuntament per traçar una estratègia que permeti assolir els objectiu polítics del moviment”

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió