Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Olot trucarà 4.300 veïns de més de 70 anys per detectar necessitats durant el confinament del coronavirus

ACN Olot.-L’Ajuntament d’Olot contactarà per telèfon amb més 4.367 veïns que tenen més de 70 anys. L’objectiu és conèixer la seva situació durant el confinament del coronavirus i detectar necessitats […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Olot.-L’Ajuntament d’Olot contactarà per telèfon amb més 4.367 veïns que tenen més de 70 anys. L’objectiu és conèixer la seva situació durant el confinament del coronavirus i detectar necessitats per donar-hi resposta. La gent gran és un dels col·lectius més vulnerables davant el risc de contagi. Es recomana que a banda de les rutines diàries de la casa, preparar àpats saludables i moure’s per l’interior del domicili també és important parlar cada dia amb les persones de confiança i expressar les preocupacions que hi pugin haver. Aquest divendres comencen les primeres trucades que s’allargaran fins la setmana que ve.

Des de l’Ajuntament d’Olot també informen de la posada en marxa aquest divendres d’un servei d’atenció psicològica per telèfon per donar suport a les persones que ho necessitin i poder afrontar i gestionar la crisi sanitària de la covid-19. Professionals del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb el suport de Dipsalut s’encarregaran d’atendre el telèfon i de donar resposta a les consultes rebudes al 972 27 91 51. Aquest servei gratuït funcionarà de dilluns a divendres de 9h. del matí a la 1h. del migdia i de les 16h. a les 19h. de la tarda. Amb la posada en marxa d’aquesta línia d’atenció psicològica, el consistori vol acompanyar els ciutadans de totes les edats que estiguin passant per situacions traumàtiques o difícils i ajudar a les persones que, durant aquests dies d’emergència sanitària i de confinament per la declaració d’estat d’alarma, estan patint situacions d’estrès o tenen malestar psicològic. A banda del suport psicològic i emocional, els professionals també lliuraran consells i pautes poder mantenir un confinament saludable.