Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Oliu assegura que “ara com ara” Banc Sabadell no contempla “cap fusió específica”

ACN Madrid.-El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha assegurat que “ara com ara” l’entitat no contempla “cap fusió específica” i que en el seu “full de ruta” actual no […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Madrid.-El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha assegurat que “ara com ara” l’entitat no contempla “cap fusió específica” i que en el seu “full de ruta” actual no està la fusió amb Bankia. Oliu ha remarcat aquest divendres al matí a la roda de premsa de resultats del 2019 a Madrid que quan parla del fet que les fusions “no són descartables en el futur” ho diu en “abstracte” pel que fa al sector per “l’entorn de baixos tipus d’interès”. El president de l’entitat catalana ha afirmat que el 2019 ha estat un “any positiu de normalització de resultats” després dels problemes arrossegats per la migració del TSB i ha pronosticat que la filial britànica el 2020 ja començarà a aportar, i que el 2021 l’aportació ja començarà a ser “molt significativa”.

El Banc Sabadell va guanyar 768 milions d’euros el 2019, un 143% més que l’any anterior quan l’entitat va haver de fer front als problemes de la filial britànica TSB. Preguntat pels efectes del Brexit a la seva filial britànica, Oliu ha destacat que “el nivell d’incertesa ha baixat” i no ha esperat que pugui tenir un gran impacte en el Banc Sabadell. Oliu ha afirmat que no tenen intenció de vendre TSB..Tancament d’oficinesEl conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha concretat que preveuen tancar 145 oficines durant el 2020 en línia amb el tancament progressiu que ja va anunciar l’entitat. Se’n van tancar 45 el 2019 i s’obriran unes 50 superoficines aquest any. Guardiola també ha explicat que hi haurà una “reducció progressiva de la plantilla” però ha negat que tinguin previst fer acomiadaments a l’Estat si no que serà una “caiguda natural de la plantilla” per les jubilacions.