Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Olga Subirós reivindica l’aire com un bé comú en el projecte ‘air/aria/aire’ a la Biennal de Venècia

ACN Barcelona.-L’exposició ‘Catalonia in Venice – air/aria/aire’, que forma part de l’Evento Collaterale de la Biennal d’Arquitectura 2021, reivindica l’aire com un bé comú amb una gran instal·lació multisensorial comissariada […]

Avatar
Agències 17/05/2021

ACN Barcelona.-L’exposició ‘Catalonia in Venice – air/aria/aire’, que forma part de l’Evento Collaterale de la Biennal d’Arquitectura 2021, reivindica l’aire com un bé comú amb una gran instal·lació multisensorial comissariada per l’arquitecta Olga Subirós i ideada per l’estudi 300.000 Km/s. El projecte reflexiona entorn del tema central de la Biennal, ‘Com viurem junts?’, amb una investigació sobre l’aire i la contaminació actuals. “El que fem és un exercici de fer visible no només allò invisible sinó també el que és inadmissible”, ha remarcat, en referència a l’alta contaminació. La mostra es podrà visitar entre el 22 de maig i el 21 de novembre i Maria Arnal i John Talabot han creat una ària inèdita que omplirà l’espai expositiu.

“Sabem quina és la natura del que respirem?” ha dit Subirós en roda de premsa digital des de Venècia. Ha manifestat que hi ha evidències que existeixen partícules invisibles, sobretot de combustible fòssil, que contaminen i que les persones les inhalen i queden en el nostre cos. L’arquitecta ha apuntat que a Barcelona moren a l’any 2.1000 persones que “es podrien evitar si la contaminació no existís a les nostres ciutats”.