Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Observen més de 50 espècies de papallones a Barcelona i Madrid

ACN Barcelona.-El primer Observatori Ciutadà de Papallones Urbà ha detectat 51 espècies de papallones diferents a Barcelona i Madrid, el 22% del total de les que hi ha a l’Estat. […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Barcelona.-El primer Observatori Ciutadà de Papallones Urbà ha detectat 51 espècies de papallones diferents a Barcelona i Madrid, el 22% del total de les que hi ha a l’Estat. Hi ha 64 persones implicades de forma voluntària, 35 a la capital catalana i 29 a l’espanyola. Entre tots ells han reportat més de 6.000 observacions. La papallona més abundant a les dues ciutats és la blanqueta de la col, molt comuna a la península, però també han vist exemplars de la papallona reina i de la zebrada. Aquest projecte està liderat per Yolanda Melero, investigadora del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), en coordinació amb la Universitat Autònoma de Madrid, la Complutense i el Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Totes aquestes persones han visitat de març a setembre, cada quinze dies, un o dos jardins a la seva ciutat. Segons les seves observacions, el mes de juny ha estat el mes amb més papallones volant per les dues metròpolis. Els voluntaris han fet habitualment un mateix recorregut i han apuntat les papallones que han vist en una aplicació que el projecte ha desenvolupat amb aquesta finalitat. En total, l’observatori ha fet el seguiment de papallones a 44 jardins (21 a Madrid i 23 a Barcelona). Entre totes les persones voluntàries s’han observat més de 6.000 papallones, 3.636 a Barcelona i 2.529 a Madrid. Convertir aquests ciutadans en experts en papallones ha estat un dels reptes del projecte.