Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Obscura Editorial publica en català ‘L’exorcista’ per commemorar els 50 anys de la seva publicació

ACN Barcelona.-Obscura Editorial publicarà en català ‘L’exorcista’ de William P. Blatty per commemorar els 50 anys de la seva publicació. Com apunta l’editorial, ‘L’exorcista’ és “una història esgarrifosa que ha […]

Avatar
Agències 01/02/2021

ACN Barcelona.-Obscura Editorial publicarà en català ‘L’exorcista’ de William P. Blatty per commemorar els 50 anys de la seva publicació. Com apunta l’editorial, ‘L’exorcista’ és “una història esgarrifosa que ha esdevingut la novel·la de terror per excel·lència i ha transformat la cultura popular per sempre”. La protagonitza pel pare jesuïta Damien Karras, qui combatrà la possessió demoníaca d’una nena, la Regan MacNeil. Amb l’ajuda del pare Merrin, un exorcista experimentat, Karras farà tots els possibles per tornar a creure i salvar la Regan. Obscura Editorial publica una edició revisada i ampliada per l’autor. Es tracta, en paraules de Blatty, de “la versió per la qual m’agradaria que em recordessin”. L’obra arribarà a les llibreries el 18 de febrer.

“‘L’exorcista’ és un llibre imprescindible pels amants del terror”, ha destacat Job Peró, d’Obscura Editorial. Ha recordat que fa un parell d’anys es va rellegir la novel·la i llegint ressenyes per Internet va veure un dels comentaris que deia que era incomprensible que “una obra cabdal de la literatura de terror no estigués traduïda al català. Cinc minuts més tard ja havia trobat quina agència gestionava els drets i m’hi vaig posar en contacte”.