Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Obliguen l’Ajuntament de Barcelona a integrar en la xarxa d’aparcament regulat un altre operador de gestió del pagament

ACN Barcelona.-L’Audiència de Barcelona obliga BSM, que depèn de l’Ajuntament, a integrar en la xarxa d’aparcament regulat, la Plataforma Metropolitana, la companyia Easypark, un altre operador de gestió del pagament […]

Avatar
Agències 08/07/2019

ACN Barcelona.-L’Audiència de Barcelona obliga BSM, que depèn de l’Ajuntament, a integrar en la xarxa d’aparcament regulat, la Plataforma Metropolitana, la companyia Easypark, un altre operador de gestió del pagament diferent als que ja actuen. L’Audiència estima així el recurs presentat per la companyia contra una resolució prèvia d’un jutjat mercantil. Considera que BSM ha abusat de la seva “posició de domini” en el mercat de gestió de les àrees d’estacionament regulat, el que li ha permès excloure de la Plataforma Metropolitana l’actora Easypark, “primer limitant aparentment de forma injustificada el nombre d’operadors que poden prestar els seus serveis, i després donant un tracte de favor a les seves pròpies aplicacions per prestar el servei de pagament, que no han hagut de licitar”. “Regula però també competeix”, conclou.

Easypark tenia un contracte amb l’Ajuntament que va expirar el 2018. Aquell mateix any, BSM va licitar el sistema de pagament de l’estacionament regulat en superfície. En el plec de condicions establia que s’autoritzarien quatre operadors que obtinguessin la millor puntuació, que se sumarien a l’aplicació pública. Vuit van aconseguir la màxima nota, entre els quals no hi havia Easypark, que va tenir una puntuació inferior. BSM va fer un sorteig entre els 8 per escollir els quatre guanyadors.Davant d’aquesta decisió, Easypark va portar el cas a l’Autoritat Catalana de la Competència i també als jutjats. L’Audiència creu que en aquest cas s’ha de diferenciar entre el mercat de l’estacionament regulat i el del pagament del mateix. En el primer, diu, BSM “ocupa una posició dominant”. Però a més, afegeix que també “intervé indubtablement com a operador en el mercat de mitjans de pagament amb les seves pròpies aplicacions”. “Es troba en una posició difícilment compatible amb la d’un regulador neutral”, subratlla.