Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 947
La República

Obertament llença una campanya perquè les persones amb malestar emocional s’empoderin i demanin ajuda

ACN Barcelona.-L’associació Obertament vol trencar amb les barreres de l’estigma en salut mental, especialment en un context en què s’han disparat els casos de depressió o ansietat arran de la […]

Avatar
Agències 22/02/2021

ACN Barcelona.-L’associació Obertament vol trencar amb les barreres de l’estigma en salut mental, especialment en un context en què s’han disparat els casos de depressió o ansietat arran de la pandèmia. Per això, posa en marxa la campanya ‘Jo tampoc estic bé’, que té com a objectiu interpel·lar a les persones per què reflexionin sobre la pròpia salut mental. La campanya, que comença aquest dilluns i durarà fins al 31 de març, persegueix la idea de trencar tabús i pretén empoderar a les persones mitjançant el reconeixement del seu malestar i reivindicant la necessitat de demanar ajuda.

Segons comenta l’associació, la campanya es basa en el concepte de “l’honestedat i l’empatia radicals”. “El titular ‘Jo tampoc estic bé’ il·lustra amb contundència les dificultats en reconèixer com i quan no s’està bé; i el subtitular, ‘I tu, com estàs?’, formula una pregunta al públic per què s’interrogui sobre com està de manera sincera, i demanar ajuda en cas que sigui necessari”, apunten en un comunicat. La campanya compta amb testimonis de diferents edats i casuístiques i es difondrà a través de diversos mitjans. A més, inclou la instal·lació d’un mur al Parc de la Ciutadella, a Barcelona, que visibilitza els tabús i prejudicis que envolten la salut mental. El president d’Obertament, Israel Molinero, afirma que “és molt urgent que es prengui consciència de la salut mental, posant de relleu les barreres com son els prejudicis i la por a les conseqüències de l’estigma”.