Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Obertament demana no estigmatitzar la salut mental en relació a la carta rebuda per la ministra Maroto

ACN Barcelona.-Obertament ha demanat no estigmatitzar els problemes de salut mental en relació amb la carta rebuda per la ministra d’Indústria, Reyes Maroto. L’entitat ha dirigit la petició especialment als […]

Avatar
Agències 27/04/2021

ACN Barcelona.-Obertament ha demanat no estigmatitzar els problemes de salut mental en relació amb la carta rebuda per la ministra d’Indústria, Reyes Maroto. L’entitat ha dirigit la petició especialment als mitjans de comunicació, després que hagi transcendit que la persona que hauria enviat el sobre amb una navalla pateix un problema de salut mental. Obertament ha afirmat que es considera un tractament informatiu inadequat parlar de persones amb diagnòstics de salut mental “com a violentes, perilloses o imprevisibles”. Ha afegit que això fomenta l’estigma i la discriminació d’aquest col·lectiu i ha afirmat que la realitat és que aquestes persones “no són més violentes que la resta de la societat”.

Per això, ha afirmat que no és adequat especular sobre la causa, ni assenyalar un diagnòstic de salut mental com a origen o explicació d’una conducta violenta.Obertament ha demanat als mitjans que es preguntin si és rellevant per a la història que la persones tingui un trastorn mental i evitar especulacions sobre la salut mental quan no hi hagi una informació verificada. També ha criticat l'”adjectivació negativa” fent ús del terme ‘esquizofrènic” i ha demanat que es contextualitzin les informacions.