Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Novartis i els representants dels treballadors arriben a un acord sobre l’ERO a l’àrea de respiratori

ACN Barcelona.-Novartis i els representants dels treballadors han arribat a un acord després de l’aplicació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a l’àrea de respiratori al setembre. El procés ha […]

Agències 05/11/2020

ACN Barcelona.-Novartis i els representants dels treballadors han arribat a un acord després de l’aplicació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a l’àrea de respiratori al setembre. El procés ha afectat 63 persones, 21 d’ells en via de prejubilació, davant les 92 posicions previstes inicialment. Durant la negociació s’ha pactat la recol·locació de 29 col·laboradors a altres àrees de la companyia, gairebé un terç de les posicions contemplades en un primer moment. Així mateix, l’empresa ha acordat una millora del pla social d’acompanyament per a la recol·locació dels empleats afectats per l’expedient en un període de dotze mesos, superior als termes discutits inicialment durant la negociació i al mínim legal exigit.

La decisió de transformar l’àrea de respiratori parteix d’una estratègia global de Novartis que inclou l’evolució d’aquest departament cap a la medicina especialitzada i la concentració dels recursos en unitats d’alt potencial i valor afegit, en línia amb les exigències del mercat.