Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Nou hospitals catalans començaran a cribrar el càncer de pulmó en fumadors i exfumadors a partir del mes de juny

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Nou hospitals catalans començaran a cribrar el càncer de pulmó en fumadors i exfumadors a partir del pròxim mes de juny, segons va avançar El Periódico i ha pogut confirmar l’ACN. Es tracta d’una prova pilot promuga a través del projecte Cassandra (Cancer Screening, Smoking Cessation and Respiratory Assessment), impulsat per la Societat Espanyola de Neumologia i Cirugia Toràcia (Separ) i al qual s’han adherit 38 centres de tot l’Estat. A Catalunya, l’Hospital del Mar, el Sant Pau, el Clínic i Vall d’Hebron (Barcelona), Can Ruti (Badalona), l’Arnau de Vilanova (Lleida), MútuaTerrassa (Terrassa), i els hospitals Joan XXIII i de Reus (Tarragona) han confirmat la seva participació al programa, que és d’adherència voluntària.

L’objectiu de la prova pilot és aconseguir que es consolidin els test per detectar de manera precoç els tumors que provoquen el càncer de pulmó. A partir del juny, els centres adherits començaran a cribrar a través d’una tomografia axial computarizada (TAC) a les persones d’entre 50 i 75 anys que siguin fumadores o que hagin deixat de fumar en els últims quinze anys.

Publicitat

La posada en marxa de la prova pilot del projecte Cassandra és fruit d’un acord entre les diferents societats mèdiques estatals i el Ministeri de Sanitat. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió