Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Nou empreses espanyoles creen la plataforma EsTech per visibilitzar l’impacte de les tecnològiques en el model productiu

ACN Barcelona – Nou empreses de referència amb base tecnològica s’han agrupat sota la plataforma EsTech amb l’objectiu de donar visibilitat a l’impacte que tenen en l’economia i en el […]

Agències 30/03/2022

ACN Barcelona – Nou empreses de referència amb base tecnològica s’han agrupat sota la plataforma EsTech amb l’objectiu de donar visibilitat a l’impacte que tenen en l’economia i en el mercat laboral, a més de promoure el desenvolupament d’un teixit productiu que arribi a un 40% del PIB el 2030. Les nou empreses fundadores són Cabify, Glovo i Wallbox a més de companyies com Filmin, Factorial, Holaluz, Jobandtalent, Neuroelectrics i Redpoints. L’organització, que s’ha creat amb l’acompanyament de l’Associació Espanyola d’Economia Digital (ADigital) i Endeavor, també busca a captació i formació de talent, l’accés al finançament, la divulgació i la pedagogia de la nova economia i la seva incidència pública.

La presidenta d’EsTech és la consellera delegada i confundadora de Neuroelectrics, Ana Maiques, que considera que aquestes empreses “acompanyaran l’Ibex 35 en mida i representativitat en els pròxims anys creant un teixit de gran empreses altament innovador”.

Actualment, les empreses espanyoles amb més creixement segueixen augmentant a l’Estat. Actualment, hi ha entre 400 i 500 ‘start up’ en fase de creixement, segons l’informe Scale-Up Spain. Al 2020, les ‘scale-up’ espanyoles van generar 324.000 llocs de treball, amb una previsió per a 2021 de generar 671.500 llocs de treball.

A més, n’hi ha nou que tenen potencial per arribar a una valoració de 1.000 milions de dòlars i passar a ser un unicorn en els pròxims mesos i que n’hi ha 20 a prop d’aconseguir una valoració de 800 milions d’euros.

Pel que fa la inversió, es calcula que l’ecosistema va rebre una inversió al voltant de 4.300 milions d’euros, un 288% més que l’any anterior.