Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Nou atac d’os a un oví a la Val d’Aran i ja en són 9 aquesta primavera

ACN Vielha e Mijaran.-Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran han confirmat aquest dilluns un nou atac d’os, en aquest cas a un oví, a les viseres de […]

Avatar
Agències 31/05/2021

ACN Vielha e Mijaran.-Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran han confirmat aquest dilluns un nou atac d’os, en aquest cas a un oví, a les viseres de la carretera de Beret. Estimen que l’atac hauria tingut lloc la nit del divendres 28 de maig al dissabte 29. Els agents també busquen a un carner i un xai del mateix propietari, que ha denunciat la seva desaparició. Així mateix, s’ha confirmat un nou atac apícola a la zona de Pònt d’Arròs, que hauria tingut lloc divendres passat. Amb aquests ja són 9 els atacs d’os confirmats a la Val d’Aran aquesta primavera. D’altra banda, s’ha desestimat que el vedell trobat a la Ribera de Baguergue hagi mort per l’atac d’un plantígrad.

El Conselh Generau d’Aran recorda que ja ha iniciat els agrupaments de ramats vigilats amb pastor en algunes zones del territori, als quals tots els ramaders hi poden afegir els seus caps de bestiar. A més, fa dos anys es va habilitar també una línia d’ajudes perquè els ramaders puguin cobrar parcialment el bestiar no retornat de les pastures d’estiu a la Val d’Aran.