Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Norwegian planteja un ERTO que podria afectar els treballadors de la base de Barcelona

ACN Barcelona.-Norwegian ha plantejat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que podria afectar alguna o totes les bases que té a l’Estat, inclosa la de Barcelona, segons han confirmat […]

Agències 02/10/2019

ACN Barcelona.-Norwegian ha plantejat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que podria afectar alguna o totes les bases que té a l’Estat, inclosa la de Barcelona, segons han confirmat fonts de la companyia a l’ACN. L’expedient es planteja “per gestionar els efectes de la temporalitat a l’hivern” i per la posada a terra dels avions MAXC que estan presentant problemes i dels que en té 18. La companyia no ha volgut concretar el nombre de treballadors que es podrien incloure en l’ERTO però els sindicats apunten que es podria arribar als 259 tripulants de cabina. A més, l’aerolínia ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 150 persones i tancar la base de Madrid.

La companyia va comunicar ambdues decisions aquest dimarts i, pel que fa a l’ERTO, ha d’estudiar els “excedents” a les bases de Tenerife, Barcelona, Màlaga i Alacant per decidir el nombre de treballadors implicats. Tampoc han concretat el període en el que s’aplicaria. Des d’USO Sector Aèreo han afirmat que la afectació total, també incloent l’ERO de Madrid, serà de 448 treballadors, dels quals 358 tripulants de cabina. Davant d’això, el sindicat no ha descartat “cap tipus de mesura, inclosa la vaga”. Segons el sindicat, l’ERTO s’aplicaria de novembre a abril i afectaria un total de 259 tripulants de cabina, als que caldria sumar 99 més dins de l’ERE a Madrid. En total, USO ha calculat que els expedients afectaran 448 treballadors, dels quals 358 serien tripulants.Pel que fa a Madrid, fonts de la companyia han explicat que hi ha la voluntat que l’expedient tingui “la mínima afectació possible” i ha apostat per buscar “sortides imaginatives”. Ha afegit que el precedent a seguir és el tancament de la base de Palma de Mallorca, “sense cap acomiadament”. L’ERO plantejat és sobre 150 persones, entre tripulants de cabina i pilots, que és el personal que Norwegian té a Madrid. El sindicat ha criticat que l’empresa “ha informat als treballadors amb només 30 dies d’antelació i han ocultat aquestes mesures, ja adoptada des de fa mesos”. “L’empresa ens ha mentit durant tot l’estiu, assegurant que centres de connexions com Madrid no es veurien afectats, motiu pel qual afrontem el període de consultes amb absoluta desconfiança”, ha afirmat el president del comitè d’empresa i delegat d’USO, Ernesto Iglesias. Ha afegit que treballaran per reduir el nombre d’afectats al mínim possible. Un cop comunicats els dos expedients s’obre un període de consultes, que és d’un mes en el cas de l’ERE i de quinze segons dies pel que fa a l’ERTO. La plantilla total de Norwegian a l’Estat és de 1.393 treballadors, dels que 942 són tripulants de cabina i 433 pilots.