Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Norwegian demana el concurs de creditors a Noruega per fer front a la crisi de la covid-19

ACN Barcelona.-Norwegian ha demanat entrar en concurs de creditors a Noruega amb l’objectiu de reestructurar la seva situació financera, afectada greument per la crisi de la covid-19. A través d’un […]

Avatar
Agències 08/12/2020

ACN Barcelona.-Norwegian ha demanat entrar en concurs de creditors a Noruega amb l’objectiu de reestructurar la seva situació financera, afectada greument per la crisi de la covid-19. A través d’un comunicat emès aquest dimarts, l’aerolínia ha detallat que entrarà en “un procés complementari de reconstrucció sota la llei noruega” que té com a objectiu “assegurar els llocs de treball, les infraestructures més crítiques i la creació de valor”. “A partir d’ara ens centrarem a reduir el deute de l’empresa, així com la mida de la nostra flota d’avions i ans assegurarem que som una companyia que els inversors consideren atractiva”, ha declarat el conseller delegat de l’empresa, Jacob Schram.

El comunicat arriba just l’endemà que la mateixa petició fos acceptada a Irlanda, on Norwegian també va sol·licitar el concurs de creditors. En qualsevol cas, la companyia assegura que cap dels dos processos tindrà impacte sobre el negoci actual. “La companyia continuarà operant la seva xarxa de rutes i els seus bons i accions seguiran cotitzant amb normalitat a la borsa de valors d’Oslo”, indica.No obstant això, Norwegian manté una part dels seus vols aturats arran a la crisi de la covid-19. A Barcelona, per exemple –opera a la T2 de l’aeroport del Prat-, l’aerolínia ja va anunciar que no reprendria l’activitat almenys fins al febrer de 2021.