Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Només una de cada deu moratòries sobre préstecs a l’Estat han estat classificades com a “dubtoses”

ACN Madrid.-El sector bancari va concedir 1,38 milions de moratòries sobre préstecs entre març i desembre de 2020 arran de la crisi de la covid-19. D’entre les moratòries que ja […]

Avatar
Agències 28/04/2021

ACN Madrid.-El sector bancari va concedir 1,38 milions de moratòries sobre préstecs entre març i desembre de 2020 arran de la crisi de la covid-19. D’entre les moratòries que ja han vençut, només una de cada deu han estat classificades com a “dubtoses”, segons dades publicades aquest dimecres pel Banc d’Espanya. Per altra banda, al voltant d’un 70% es troben en una situació creditícia normal, mentre que el 20% restant estan en vigilància especial. Segons l’estudi publicat per l’organisme regulador, la probabilitat que una moratòria entri en situació de risc just en el moment d’aprovar-la és del 33%, tot i que aquesta pot disminuir en funció de la ràtio d’endeutament bancari sobre la renda o l’historial creditici de les famílies.

En aquest sentit, el Banc d’Espanya subratlla que la incertesa al voltant de l’activitat econòmica encara és alta i recomana monitorar “de forma curosa” les moratòries de crèdit a l’Estat “durant els pròxims mesos”. Si bé l’organisme destaca de forma positiva la “flexibilitat” d’aquesta mesura de suport econòmic, també remarca que s’ha d’utilitzar “de forma prudent” per preservar uns incentius de retorn adequats.