Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Només el 19% de les licitacions TIC a Catalunya inclouen clàusules d’accessibilitat digital, segons un estudi

ACN Barcelona.-Només el 19% de les licitacions TIC a Catalunya inclouen clàusules d’accessibilitat digital, segons un estudi de m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula del […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Barcelona.-Només el 19% de les licitacions TIC a Catalunya inclouen clàusules d’accessibilitat digital, segons un estudi de m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula del Tercer Sector. En més del 90% d’aquest tipus de licitacions s’introdueixen els conceptes d'”accessibilitat” i “discapacitat”, però només en el 19% dels casos s’especifiquen com a clàusula. Per tipus d’administració, la Generalitat és la que inclou més clàusules d’accessibilitat en les seves licitacions TIC, un 40%. Les diputacions registren un 11%, i els ajuntaments només un 5%. La taula subratlla que aquest tipus de clàusules són “una eina indispensable per garantir el dret de tots els ciutadans a accedir o utilitzar un servei en igualtat de condicions i amb independència de la seva condició”.

L’estudi fa una anàlisi qualitativa, a partir d’una recerca bibliogràfica i d’entrevistes amb tècnics i experts en la matèria, i quantitativa, amb una mostra de 78 licitacions entre el 18 d’abril del 2017 i el 18 d’abril del 2018. El document també es fixa en licitacions dels Estats Units i el Canadà, països que pel seu marc jurídic específic són de referència en l’àmbit internacional. Proposa mesures com ara crear un web sobre compra pública accessible, elaborar guies de referència i implementar mecanismes de foment i supervisió que enforteixin la inclusió de l’accessibilitat universal efectiva en les licitacions.