Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Només 7 de les 1.749 PCR fetes a la UdL després de Setmana Santa donen positiu de covid-19

ACN Lleida.-El cribratge intensiu impulsat pel Departament de Salut a la Universitat de Lleida (UdL) després de Setmana Santa per detectar casos de covid-19 entre la comunitat universitària ha acabat […]

Avatar
Agències 27/04/2021

ACN Lleida.-El cribratge intensiu impulsat pel Departament de Salut a la Universitat de Lleida (UdL) després de Setmana Santa per detectar casos de covid-19 entre la comunitat universitària ha acabat amb 7 PCR positives de les 1.749 realitzades. Això suposa una positivitat del 0,40%, xifra per sota de la mitjana dels cribratges universitaris de tot Catalunya, que ha estat del 0,44%. Durant el cribratge a Lleida es van fer també 1.799 tests serològics, 10 dels quals (un 0,56%) han determinat presència d’anticossos. La gerent de la Regió Sanitària, Divina Farreny, admet que les xifres no són del tot “satisfactòries” ja que volen trobar més casos positius perquè el virus “és evident que circula”.

El cribratge es va fer amb PCR automostra durant els dies 7, 8, 13, 14, 15, 21 i 22 d’abril en els 4 campus que la UdL té a la capital del Segrià i el campus UdL – Igualada, amb l’objectiu de tallar les cadenes de transmissió. La UdL ha estat una de les 12 universitats catalanes que ha participat en el cribratge universitari impulsat pel Departament de Salut per tal de detectar persones asimptomàtiques i tallar les cadenes de transmissió. A tot Catalunya, s’ha analitzat 22.789 PCR i 21.423 serologies, de les quals han resultat positives 100 i 608, respectivament. Salut considera que la part bona del cribratge a la UdL és que s’ha pogut tallar 7 cadenes de transmissió de persones asimptomàtiques que, si no haguessin estat detectades, haurien pogut infectar tot el seu entorn. Divina Farreny recorda que la pandèmia no s’ha acabat tot i que es comença a “veure la llum”. Per tot plegat, demana continuar sent respectuós amb les mesures de protecció, els aïllaments i les quarantenes.La vicerectora d’Estudiants i Ocupació de la UdL, Montse Rué, ha valorat molt positivament la resposta de l’alumnat i del personal a la crida per al cribratge, ja que ha demostrat “l’interès i la preocupació” de la comunitat universitària per deixar enrere la pandèmia. Respecte als resultats baixos, segons Rué, demostren que la UdL, comparativament, és un lloc segur, i que tant la institució com les persones estan fent les coses bé per contenir la covid.