Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Només 1 de cada 4 professionals tenen competències en tecnologies disruptives a Barcelona, segons un estudi de LinkedIn

ACN Barcelona.-Només 1 de cada 4 dels professionals que busquen feina a Barcelona i es fan un perfil a LinkedIn tenen competències en tecnologies disruptives i punteres com la intel·ligència […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Barcelona.-Només 1 de cada 4 dels professionals que busquen feina a Barcelona i es fan un perfil a LinkedIn tenen competències en tecnologies disruptives i punteres com la intel·ligència artificial, la robòtica o l’Internet de les coses, segons mostra un estudi de la xarxa que es presenta al Barcelona Digital Talent Day. El portal, que compta amb 1,5 milions de membres a Barcelona i a la seva àrea metropolitana, ha detectat que gran part dels registrats són competents en l’ús d’eines digitals. En concret, el 75% dels professionals a la xarxa tenen competències digitals i inclouen en els seus perfils la capacitat d’ús d’aplicacions tecnològiques. Per exemple, aquest grup inclou persones que es dediquen a l’atenció al client fent servir eines digitals.

Segons Angel Sáenz de Cenzano, director general de LinkedIn Espanya i Portugal, el perfil més desitjat per les empreses barcelonines continua sent el de l’enginyer de software, seguit dels experts en ‘cloud computing’ i en intel·ligència artificial. Cenzano també ha assegurat que en els últims mesos s’ha detectat un creixement de més del 30% de les ofertes de feina amb ubicació flexible, una tendència que “no és exclusiva de Barcelona” i que és fruit de l’expansió del teletreball després del confinament. L’informe mostra una “omnipresència tecnològica” en tots els sectors i “desmitifica” la relació entre la mida de les empreses i les capacitats digitals dels seus treballadors, ja que mostra que el 30% dels membres de la xarxa de LinkedIn amb habilitats tecnològiques disruptives treballen en empreses de més de 200 treballadors i un 28% en companyies mitjanes.