Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Només 1 de cada 4 professionals tenen competències en tecnologies disruptives a Barcelona, segons un estudi de LinkedIn

ACN Barcelona.-Només 1 de cada 4 dels professionals que busquen feina a Barcelona i es fan un perfil a LinkedIn tenen competències en tecnologies disruptives i punteres com la intel·ligència […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Barcelona.-Només 1 de cada 4 dels professionals que busquen feina a Barcelona i es fan un perfil a LinkedIn tenen competències en tecnologies disruptives i punteres com la intel·ligència artificial, la robòtica o l’Internet de les coses, segons mostra un estudi de la xarxa que es presenta al Barcelona Digital Talent Day. El portal, que compta amb 1,5 milions de membres a Barcelona i a la seva àrea metropolitana, ha detectat que gran part dels registrats són competents en l’ús d’eines digitals. En concret, el 75% dels professionals a la xarxa tenen competències digitals i inclouen en els seus perfils la capacitat d’ús d’aplicacions tecnològiques. Per exemple, aquest grup inclou persones que es dediquen a l’atenció al client fent servir eines digitals.

Fins i tot en un moment d’alentiment de la contractació, la demanda d’enginyers de software continua creixent. Aquest és el perfil més desitjat per les empreses barcelonines, seguit dels experts en ‘cloud computing’ i en intel·ligència artificial. Les habilitats que estan creixent més en els últims dotze mesos inclouen les de llenguatges de programació o científiques analítiques.Angel Sáenz de Cenzano, director general de LinkedIn Espanya i Portugal, ha assegurat que en els últims mesos s’ha detectat un creixement de més del 30% de les ofertes de feina amb ubicació flexible, una tendència que “no és exclusiva de Barcelona” i que és fruit de l’expansió del teletreball després del confinament.L’informe mostra una “omnipresència tecnològica” en tots els sectors i “desmitifica” la relació entre la mida de les empreses i les capacitats digitals dels seus treballadors, ja que mostra que el 30% dels membres de la xarxa de LinkedIn amb habilitats tecnològiques disruptives treballen en empreses de més de 200 treballadors i un 28% en companyies mitjanes.D’altra banda, la bretxa digital entre la demanda de les empreses i els professionals digitals disponibles continua sent un problema per les empreses barcelonines i un “fre per l’economia digital”, segons ha explicat Jordi Arrufí, director de talent de Mobile World Capital Barcelona. En els últims dos anys, la capacitat de generar i atreure talent ha crescut un 23%, molt lluny del 80% que ha incrementat la demanda d’aquests professionals.Pel que fa a la salut de l’ecosistema digital de Barcelona, marcat per una alta presència d’start-ups i per l’atracció d’inversió estrangera en hubs tecnològics , Arrufí ha confirmat la “bona marxa de l’economia digital” que ha estat capaç de crear ocupació en temps de pandèmia. Tot i això, ha apuntat que la captació de finançament de les empreses emergents barcelonines ha baixat aquest any a diferència d’altres ecosistemes d’emprenedors de ciutats com Londres, fent referència a l’informe anual de la firma de capital risc Atomico. La raó es deu a la naturalesa de l’ecosistema d’start-ups de la ciutat. Els inversors han concentrat els recursos en tres sectors el de ‘fintech’, sanitat i solucions de software aplicades a l’empresa. En els dos primers Barcelona té “bones xifres” sense poder-se comparar amb la capital anglesa però en canvi en el tercer “queda molt recorregut”, ha dit Arrufí. “Aquí ens hem especialitzat més per l’economia de plataforma i el comerç electrònic”, que no han sigut una prioritat pels inversors a Europa aquest any.