Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Nomen Foods factura 27,3 MEUR, un 8% menys que l’exercici anterior

ACN Deltebre.-El Grup Nomen Foods va tancar l’exercici fiscal el 31 d’agost amb una facturació de 27,3 MEUR, un 8% menys que l’anterior, segons dades facilitades per la companyia. L’empresa, […]

Agències 13/12/2021

ACN Deltebre.-El Grup Nomen Foods va tancar l’exercici fiscal el 31 d’agost amb una facturació de 27,3 MEUR, un 8% menys que l’anterior, segons dades facilitades per la companyia. L’empresa, que comercialitza l’arròs de la cooperativa de Deltebre (Baix Ebre), ha notat l’impacte de la pandèmia per la reducció de vendes en el sector de l’hostaleria. Aquest segment té un pes del 15% sobre el total de vendes del grup, una xifra que es manté un 40% per sota dels nivells d’abans de la covid-19. Amb tot, Nomen Foods ha fet una valoració positiva de les dades i preveu engegar la nova planta de plats ‘ready to eat’ l’abril del 2022. Seran les instal·lacions 100% sostenibles més grans de productes alimentaris de cinquena gamma del sector arrosser d’Europa.

El CEO de Nomen Foods, Enric Batlle, ha subratllat “la capacitat i la resiliència de l’empresa i del sector agronòmic que representa, en situacions adverses de mercat com la provocada per la pandèmia”. La marca principal del grup, Nomen, representa el 52% del valor de facturació del grup ha incrementat la seva quota de mercat a Catalunya, on és líder, i a la resta de l’Estat -segona marca estatal-. Així, l’empresa ha valorat que “ha culminat amb èxit el procés que va iniciar fa tres anys per incrementar la rendibilitat”, a partir de fer operacions amb més marge. Pel que fa a la nova planta, ja s’ha completat la primera fase amb la construcció de la nau de 1.700 metres quadrats als mateixos terrenys on hi ha la fàbrica actual. Ha comportat una inversió de 3 MEUR i estarà dedicada a la producció de varietats de “qualitat en un minut” i plats d’arròs d’alta qualitat i 100% reciclables. Tindrà una capacitat de producció de 10 milions de vasets l’any, en la primera fase. “A aquesta quantitat cal afegir-hi la producció de plats de cinquena gamma, que el darrer exercici va arribar gairebé el mig milió de quilos”, ha remarcat la companyia. El producte que s’elabori a la nova planta estarà dedicat al mercat espanyol i francès. En una segona fase s’ampliarà a altres països europeus.