Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Nogueras demana al govern espanyol un fons per ajudar les pimes a pagar la factura elèctrica

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha reclamat aquest dimecres a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que activi mesures de xoc amb la creació d’un fons per ajudar les petites i mitjanes empreses (pimes) a afrontar el pagament de les factures de l’electricitat. En una pregunta al Congrés, Nogueras ha demanat “mesures efectives” i ha afirmat que mentre altres països “es deixen la pell” per ajudar les pimes i les famílies, “fins i tot amb el risc d’entrar en recessió”, l’executiu espanyol resta impassible. “Milers de pimes i autònoms se segueixen preguntant com pagaran les factures”, ha dit.

Segons Nogueras, el mecanisme de compensació a les grans elèctriques que ha desplegat l’executiu de Sánchez suposa una ajuda a aquestes empreses de 1.360 milions d’euros, i això “no és ajudar les famílies”.

Publicitat

El govern espanyol, ha dit Nogueras, els posa un impost “amb una mà” i els el rebaixa “amb l’altra”, mentre més de 700.000 pimes tenen problemes de liquiditat. “A l’agost s’han tancat més de 20.000 empreses, gairebé el 20% de les pimes estan en números vermells i vostès compensen les grans elèctriques en cada reial decret”.

En la seva resposta, Ribera ha afirmat que l’increment de les factures té el seu origen en el preu del gas natural i ha recordat que el seu executiu ha aprovat 10 reials decrets per “assegurar que els preus de l’energia poden ser assumits pels consumidors”.

La resposta del govern espanyol a aquesta crisi, segons Ribera, “ha estat equilibrada” i ha incidit en la regulació dels preus, en mesures fiscals i facilitant “una equitat en el repartiment de la càrrega”.

En aquest sentit, ha recordat que fruit de l”excepció ibèrica’ el diferencial del preu de l’electricitat que es paga a l’Estat respecte a Europa “és de mitjana un 30%”. “Crec que l’esforç és molt important, i el seguirem fent”, ha afirmat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió