Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Nissan insta els partits polítics a abaixar l’IVA dels vehicles elèctrics per impulsar l’electromobilitat a l’Estat

ACN Barcelona.-Nissan ha instat la classe política a presentar propostes fiscals per accelerar l’electrificació, començant per la reducció de l’IVA dels vehicles elèctrics en un debat amb representants del PP, […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Barcelona.-Nissan ha instat la classe política a presentar propostes fiscals per accelerar l’electrificació, començant per la reducció de l’IVA dels vehicles elèctrics en un debat amb representants del PP, PSOE i ERC a la setena edició del Fòrum Nissan. Per l’automobilística aquesta mesura és clau perquè Espanya lideri el tren de l’electromobilitat a Europa, ja que un IVA reduït “podria multiplicar el mercat de vehicle electrificat per tres”, segons ha indicat en un comunicat. D’altra banda, Nissan ha apostat per declarar els punts de recàrrega públics com a béns d’interès general per a facilitar la seva instal·lació i eliminar traves burocràtiques que retarden la instal·lació.

El director de comunicació de Nissan Iberia, Francesc Corberó, ha preguntat per la renovació de les flotes públiques, i ha afegit que el parc mòbil de l’administració hauria de ser en la gran majoria electrificat perquè les institucions contribueixin a reduir l’empremta de carboni. Corberó ha afegit que és necessari que les propostes que han posat sobre la taula “s’implementin el més aviat possible” sobretot en el cas de la reducció de l’IVA, fet que donaria un avantatge competitiu com a país per a liderar el tren de l’electrificació”.