Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Nil Moliner, Justin Quiles, Raphael i Tanxugueiras actuaran a la Seu Vella de Lleida en la 1a edició del Magnífic Fest

ACN Lleida – Nil Moliner, Justin Quiles, Raphael, Tanxugueiras, El Pony Pisador i Julieta són els caps de cartell confirmats fins al moment de la primera edició del Mangífic Fest, […]

Agències 29/03/2022

ACN Lleida – Nil Moliner, Justin Quiles, Raphael, Tanxugueiras, El Pony Pisador i Julieta són els caps de cartell confirmats fins al moment de la primera edició del Mangífic Fest, que se celebrarà a Lleida entre el 16 i el 19 de juny. Es tracta d’un nou festival amb concerts per a diferents tipus de públics que tindrà la Seu Vella com a escenari tot i que també omplirà d’activitats el Centre Històric de la capital del Segrià. L’esdeveniment neix de la suma d’esforços d’empreses privades i d’institucions lleidatanes. Les entrades es poden comprar des d’aquest dimarts a través del web www.magnificfest.com. En total, es posaran a la venda unes 17.500 localitats per al conjunt dels concerts programats durant els quatre dies de festival.

Lleida tindrà el seu festival d’estiu. Serà el Magífic Fest 2022 i se celebrarà entre el 16 i el 19 de juny. L’escenari principal on actuaran els caps de cartell s’instal·larà a la Seu Vella, perquè el festival vol rescatar l’origen del Centre Històric de Lleida i portar al present els espais representatius de la seva història. En aquest sentit, també omplirà de contingut els racons més desconeguts del centre de la ciutat amb escenaris més petits i d’accés gratuït. Aquesta programació s’anirà donant a conèixer més endavant.

Els artistes confirmats són Raphael, el rei de la cançó melòdica que torna als escenaris per celebrar els seus 60 anys de trajectòria amb la gira ‘Raphael 6.0’; Nil Moliner, que s’ha convertit en un imprescindible del panorama musical amb cançons carregades d’energia; les emergents Tanxugueiras, que fusionen la música tradicional gallega amb ritmes urbans i electrònica; l’estrella nord-americana de l’urban llatí Justin Quiles; els irreverents El Pony Pisador, amants de la música tradicional celta i les cançons de mariners, amb un directe molt interactiu i enèrgic, i l’artista polifacètica Julieta, que presentarà el seu primer EP ‘Juji’.

Raphael obrirà el Magnífic Fest 2022 el dijous 16 de juny. L’endemà, el divendres 17, serà el torn de Tanxugueiras, Julieta i El Pony Pisador; dissabte, de Justin Quiles, i Nil Moliner tancarà el certamen el diumenge 19 de juny. El concert de Raphael disposarà d’unes 2.500 localitats ja que serà l’únic en què el públic estarà assegut. En el cas de la resta, seran gairebé unes 5.000. Les entrades, que s’han posat a venda aquest dimarts es poden adquirir al web www.magnificfest.com.

Els organitzadors han explicat que el Magnífic Fest és un festival lligat al territori i comptarà amb productes tan representatius de la indústria alimentària lleidatana com la fruita i els vins DO Costers del Segre, entre d’altres productes artesanals. El festival busca interactuar i dinamitzar altres sectors econòmics de la ciutat per tal d’oferir una experiència completa als visitants.

Durant la presentació, Toni Cabero, de la Traca Events, ha assenyalat que “intenta ser un festival molt eclèctic per arribar a molts públics i amb diversitat d’estils i artistes”. El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, ha afirmat que “Lleida havia de tenir un festival de música i gaudir de grans artistes, tant nacionals com internacionals i sumant també el talent local i a tot l’entorn, tant de la restauració com el comerç del Centre Històric”.   

“És un festival pensat, cultivat i construït des d’aquí i que se celebrarà al Centre Històric i, en un espai tant característic com el conjunt del Turó de la Seu Vella”, ha remarcat l’alcalde Miquel Pueyo, durant la presentació del certamen. A més, s’ha mostrat convençut que atraurà visitants a la ciutat, cosa que generarà activitat econòmica i donarà a conèixer la ciutat.  

Els objectius passen per crear un projecte a llarg termini que aporti a la ciutat un valor afegit, organitzant jornades diürnes al centre històric de Lleida que posin en valor els seus racons, implicant els restauradors i impulsant els productes de proximitat.

El certamen pren el relleu del Lleida Music Festival, que es va celebrar a la tardor de l’any passat. Enguany, l’esdeveniment va més enllà i passa a ser el Magnífic Fest 2022 by Lleida Music Festival-San Miguel Magna. Es tracta d’un esdeveniment creat fruit de l’aliança de tres empreses com són Cal Sortir 202, Line Up i La Traca i compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el Consorci del Turó de la Seu Vella i el patrocini de San Miguel Magna.