Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Nieto sobre els comentaris sexistes durant la catifa vermella dels Goya: “El 8-M té més sentit que mai”

ACN Barcelona.-L’actriu Marta Nieto ha carregat aquest diumenge contra els comentaris sexistes que es van emetre aquest dissabte durant la retransmissió per Facebook Live de la catifa vermella prèvia dels […]

Avatar
Agències 07/03/2021

ACN Barcelona.-L’actriu Marta Nieto ha carregat aquest diumenge contra els comentaris sexistes que es van emetre aquest dissabte durant la retransmissió per Facebook Live de la catifa vermella prèvia dels Premis Goya. “M’agradaria cridar de ràbia”, ha assegurat a través del seu perfil d’Instagram, on ha subratllat que “per aquest tipus de comentaris”, el 8-M “té més sentit que mai”. Nieto també ha denunciat que els judicis masclistes “cosifiquen les dones”, i ha lamentat que siguin una mostra “de la societat en la qual vivim”. “Del dret d’uns a opinar sense conseqüències i de l’obligació de moltes de callar i complaure”, ha assenyalat.

Precisament, els comentaris sexistes es referien a algunes de les dones que participaven en la catifa vermella com és el cas de la mateixa Marta Nieto, o també Nathy Peluso, a qui unes veus sense determinar van propiciar tota mena d’insults i qualificatius sobre el seu aspecte físic.Nieto ha considerat que aquest tipus de comentaris, “que ens comparen en funció dels vostres gustos ridículs”, haurien de ser una cosa que generi “vergonya” a l’hora de ser verbalitzada. Així, ha recordat que els cossos de les dones són per elles. “Com vestim, com els lluïm o com en gaudim, no és assumpte vostre”, ha reblat.Per això, també ha lamentat que encara queda molt de “camí per recórrer” i que aquest episodi l’emmarca en un “afartament”. En aquest sentit ha expressat el seu “amor” a unes companyes “meravelloses” i “inspiradores”.Paral·lelament, a través de la mateixa xarxa social, Nieto ha qualificat els premis Goya com un exemple de “professionalitat, passió i amor” per al cinema. En aquest sentit, ha recordat que “desenes de persones” han treballat durant setmanes perquè es poguessin celebrar “sense riscos”. “Són uns premis que honoren el cinema i la seva indústria”, ha subratllat.