Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Netflix finança amb 1 MEUR una línia urgent d’ajuda al sector audiovisual a l’Estat

ACN Barcelona.-Netflix aportarà un milió d’euros a una línia urgent d’ajuda al sector audiovisual creada en col·laboració amb el Ministeri de Cultura i l’Acadèmia del Cinema espanyol. L’ajuda serà pels […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-Netflix aportarà un milió d’euros a una línia urgent d’ajuda al sector audiovisual creada en col·laboració amb el Ministeri de Cultura i l’Acadèmia del Cinema espanyol. L’ajuda serà pels artistes i tècnics que en plena crisi del covid-19 “estiguin travessant una situació econòmica precària” i no puguin treballar pel cessament de l’activitat. Els criteris per acollir-s’hi individualment i les quantitats a rebre s’elaboraran entre els agents socials del sector, segons informen els actors implicats aquest dimecres. Quant a Netflix, l’ajuda s’inscriu en una inversió global de 100 milions de dòlars en suport a treballadors del cinema i la televisió, principalment a produccions pròpies però una part dels quals van a fons d’emergència per països.

Neflix, l’empresa pública Acción Cultural Española (AC/E), l’Acadèmia del Cinema espanyol i l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA), depenent del Ministeri de Cultura, han unit forces per crear una “línia assistencial” destinada als professionals de l’audiovisual de l’Estat “més impactats per la crisi de la covid-19”. La línia d’ajudes es finançarà íntegrament amb l’aportació d’un milió d’euros de Netflix, la plataforma global que ja va anunciar el passat 20 de març que destinaria 100 milions de dòlars a donar suport als treballadors del cinema i la televisió d’arreu del món. Bona part d’aquesta inversió global es destina a ajudar les seves pròpies produccions. Però hi ha 15 milions que l’empresa aporta específicament a fons d’emergència dedicats als professionals del sector audiovisual de països com Regne Unit, Itàlia, França, i ara també a l’estat espanyol. Pel que fa als criteris d’eligibilitat i el “nivell de finançament” individual que es podrà percebre, encara no s’han elaborat, i es redactaran “amb diversos agents socials del sector”, segons han informat aquest dimecres. La iniciativa, expliquen els actors implicats, “està oberta a rebre col·laboracions de qualsevol entitat que vulgui ajudar” els treballadors més afectats d’aquest sector. Per part del Ministeri de Cultura, el seu titular José Manuel Rodríguez Uribes –molt qüestionat els últims dies per no haver ofert un pla d’ajuda específic pel sector cultural- ha celebrat la “col·laboració entre organitzacions de diferent naturalesa, públiques i privades” per posar en marxa aquesta línia urgent. Uribes ha agraït específicament a Netflix la seva “mostra de generositat, compromís i solidaritat amb la indústria de l’audiovisual a Espanya”.