Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Neixen 40 cries de tortuga careta a Barcelona en la segona nit d’eclosió del niu de la platja de la Mar Bella

ACN Barcelona.-Un total de 40 cries de tortuga careta (Caretta caretta) han nascut aquesta nit passada al niu localitzat aquest estiu a la platja de la Mar Bella de Barcelona. […]

Avatar
Agències 29/08/2020

ACN Barcelona.-Un total de 40 cries de tortuga careta (Caretta caretta) han nascut aquesta nit passada al niu localitzat aquest estiu a la platja de la Mar Bella de Barcelona. D’aquestes, 32 s’han deixat anar al mar un cop examinades per professionals, mentre les 8 restants s’han traslladat a la Fundació CRAM per a la seva cria en captivitat. És el segon naixement consecutiu, després que dijous ja van treure el cap cinc cries. D’aquesta manera, a la posta de la Mar Bella només queden 15 ous pendents d’eclosionar, els quals s’espera que ho facin durant les properes hores. És la primera vegada que una tortuga careta fa una posta a les platges de Barcelona i també és el primer niu localitzat al litoral català, del total de cinc identificats aquest estiu.

El niu de Barcelona es va localitzar la nit del 15 al 16 de juliol, després que el dia abans es veiés una tortuga per la zona. Tècnics de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat i de la Fundació CRAM, juntament amb investigadores especialistes en tortugues, es van desplaçar a l’indret per avaluar les condicions del niu. Dels 77 ous que contenia, 60 es van deixar a la platja, tot i que el niu es va traslladar uns metres terra endins per evitar el contacte amb l’aigua, fet que podria posar en perill l’èxit de la posta. La zona es va delimitar amb una tanca perimetral i ha estat vigilada les 24 hores per un dispositiu de voluntariat organitzat per l’Ajuntament de Barcelona. Després del naixement de les primeres 45 cries, el mateix dispositiu segueix en marxa a l’espera que eclosionin els 15 ous pendents.En paral·lel, hi ha 17 ous que es van traslladar a les instal·lacions del CRAM per a la incubació artificial i es troben també a punt d’eclosionar.