Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

Neix la Coordinadora Estatal de Personal Públic Temporal per combatre la “gravíssima precarietat” del col·lectiu

ACN Madrid.-Diverses associacions, plataformes i coordinadores han creat la Coordinadora Estatal de Personal Públic Temporal (CEPPT) per combatre la “gravíssima situació de precarietat” dels treballadors temporals públics i convertir-se en […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Madrid.-Diverses associacions, plataformes i coordinadores han creat la Coordinadora Estatal de Personal Públic Temporal (CEPPT) per combatre la “gravíssima situació de precarietat” dels treballadors temporals públics i convertir-se en la interlocutora que representi el col·lectiu a escala estatal i europea. El primer objectiu és paralitzar els “processos selectius de consolidació i estabilització”, que no són més que “acomiadaments encoberts”, i negociar la “necessària” sanció a les administracions que “abusen” de l’ocupació temporal. En aquest sentit, la coordinadora proposa convertir en fixes als interins com una mesura “suficientment efectiva, proporcionada i dissuasiva”.

La CEPPT té com a objectiu primordial la sanció a les administracions causants de l’abús, de la mateixa manera que es fa amb qualsevol empresa privada. La coordinadora considera que la única mesura que aporta protecció suficient contra l’abús és la fixesa del personal públic temporal en igualtat de condicions o equivalent als companys fixes equiparables. “La fixesa és la única sanció a les administracions que resulta vàlida per donar compliment a la Directiva 1999/70/CE”, ha manifestat la coordinadora. L’entitat considera que és una mesura “suficientment efectiva, proporcionada i dissuasiva” per sancionar l’abús comès. Així mateix, recorda que la legislació vigent no prohibeix sancionar a les administracions públiques que abusen de la temporalitat, sinó que resulta “imprescindible” que sigui així, d’acord amb el principi d’equivalència amb el sector privat. En qualsevol cas, fins a l’establiment de la sanció, la coordinadora considera “indispensable” paralitzar de manera “immediata” tots els processos selectius que afecten les places ocupades per personal públic temporal en situació d’abús.

Relacionats