Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Neix la col·lecció de llibres de dansa ‘Paragrafies’ de Comanegra, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre

ACN Barcelona.-L’editorial Comanegra, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre són els impulsors de la nova col·lecció de dansa ‘Paragrafies’. Els primer títols de la col·lecció són ‘El […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-L’editorial Comanegra, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre són els impulsors de la nova col·lecció de dansa ‘Paragrafies’. Els primer títols de la col·lecció són ‘El que m’agradaria que la dansa fos’, de Cesc Gelabert i ‘Discozombi’, de Pere (Gay) Faura. L’editor de Comanegra Jordi Puig ha explicat, en declaracions a l’ACN, que l’aportació principal de la col·lecció ‘Paragrafies ‘és “omplir el buit sobre textos teòrics de dansa i sobre grans coreògrafs, que no es pot trobar res en llibreries”. Es preveu que se’n publiquin dos l’any en català i castellà i estaran dedicats a coreògrafs catalans.

La col·lecció ‘Paragrafies’ anirà proposant coreògrafs/es ben diversos pel que fa a estètiques, generacions o escriptura coreogràfica i els invita a publicar i a compartir la seva reflexió, a expandir la riquesa d’aquesta disciplina. Amb ‘Paragrafies’, s’inicia una nova col·laboració entre l’Institut del Teatre, el Mercat de les Flors i l’editorial Comanegra, que busca crear “un arxiu de pensament pràctic i efímer, un pensament que demana amb urgència de ser comunicat”. Puig ha ressaltat que els llibres de la col·lecció posen al coreògraf i la seva tasca en el centre. En el cas del primer llibre ‘El que m’agradaria que la dansa fos’ està escrit pel mateix Cesc Gelabert. Un cas diferent és el llibre que es publicarà al setembre, el segon de la col·lecció, de Pere Faura que “és més coral”, amb textos escrits pel coreògraf i altres de crítics, especialistes i amics. L’editor ha apuntat que per a Comanegra és una de les experiències més desconegudes que han fet de cara el lector. “No sabem si els llibres de dansa es venen o no perquè no n’hi han. Esperem que amb això aconseguim que tinguin una certa presència. Ens podem trobar que hi hagi un gran públic lector de dansa a Catalunya que esperi a llegir aquests llibres”. Comanegra Puig ha admès que en els darrers anys Comanegra va definint cada vegada més unes línies concretes i fan menys coses fora de col·leccions, tot i que mantenen “l’essència eclèctica de l’editorial des del primera dia”. Ha assegurat que els motiva acollir gèneres que no faci ningú com la nova col·lecció ‘Paragrafies’.