Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Neix el sindicat de secretaris interventors i tresorers interins de Catalunya contra la manca d’estabilitat laboral

ACN Barcelona.-Neix el sindicat de secretaris interventors i tresorers interins de Catalunya (ASSITIC). El col·lectiu promotor, format per més de vuitanta professionals, pretén defensar els interessos dels funcionaris de l’administració […]

Avatar
Agències 02/07/2021

ACN Barcelona.-Neix el sindicat de secretaris interventors i tresorers interins de Catalunya (ASSITIC). El col·lectiu promotor, format per més de vuitanta professionals, pretén defensar els interessos dels funcionaris de l’administració local que presten servei als ajuntaments de Catalunya amb caràcter interí. Segons dades estimades, prop del 40% dels consistoris catalans estan coberts interinament. El col·lectiu denuncia una manca d’estabilitat laboral per la falta de “garanties de permanència” i alerten d’un “abús de la temporalitat”. Així mateix, reivindiquen la professionalitat amb la qual exerceixen les funcions, posseint la titulació exigida mitjançant processos selectius de concursos o oposicions de places interines.

La constitució del sindicat va tenir lloc aquest dimecres a Montbrió del Camp (Baix Camp). En l’assemblea ha estat escollida la Comissió Executiva del sindicat, formada per Susanna Andreu com a presidenta; Josep Guillén com a secretari general; Eduard Fonoll com a vicepresident; Izaskun Larroya com a tresorera; Eduard Ena com a vocal de al Terra Alta, i Julen Barriola com a vocal del Baix Camp. La presidenta de l’associació ha denunciat l’abús de la temporalitat del col·lectiu de secretaris interventors i tresorers interins i ha plantejat la convocatòria d’un procés de consolidació com una de les solucions. El sindicat proposa obrir un concurs mitjançant torn lliure on es tinguin en compte els mèrits assolits pels anys prestats com a interins, una mesura que ja s’ha aplicat a altres col·lectius de funcionaris. Segons el col·lectiu, aquesta proposta garanteix el principi d’igualtat, ja que és una mesura de discriminació positiva cap als interins.Per això, l’ASSITIC s’erigeix com interlocutor vàlid per negociar els canvis normatius i administratius necessaris i sol·licita el reconeixement i suport de les administracions locals a les quals presten els serveis, les institucions i la ciutadania.