Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 950
La República

Neix el Festival Internacional de Cinema d’Arquitectura de Barcelona

ACN Barcelona.-Neix el Festival Internacional de Cinema d’Arquitectura de Barcelona (BARQ), un esdeveniment que vol convertir-se en una “plataforma de debat” per abordar temes sobre l’arquitectura, l’urbanisme, el paisatgisme i […]

Avatar
Agències 21/01/2021

ACN Barcelona.-Neix el Festival Internacional de Cinema d’Arquitectura de Barcelona (BARQ), un esdeveniment que vol convertir-se en una “plataforma de debat” per abordar temes sobre l’arquitectura, l’urbanisme, el paisatgisme i el disseny en l’actualitat. De l’11 al 16 de maig, en el marc de la Setmana d’Arquitectura de Barcelona, el certamen vol reivindicar el cinema arquitectònic com un gènere concret i “aprofundir en les relacions entre arquitectura i setè art”. “El cinema utilitza l’arquitectura per mostrar i crear mons que exploren realitats socials, i l’arquitectura utilitza el cinema per arribar a tota la societat”, apunta la productora de l’esdeveniment, Nihao Films. El BARQ combinarà el format presencial i digital.

BARQ també crea tres guardons, un a millor pel·lícula documental, un altre a millor documental de curtmetratges i un altre escollit pel públic. La convocatòria per al registre de llargmetratges, curtmetratges i documentals està oberta fins al 8 de febrer.