Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Neix el festival de cinema Impacte! que posarà l’accent en els drets humans

ACN Barcelona.-La primera edició d’Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya arrencarà el 8 d’abril i tindrà sessions presencials i també projeccions a Filmin i al web d’Impacte! […]

Agències 17/03/2021

ACN Barcelona.-La primera edició d’Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya arrencarà el 8 d’abril i tindrà sessions presencials i també projeccions a Filmin i al web d’Impacte! Del 8 a l’11 d’abril les projeccions tindran lloc de manera presencial a quatre ciutats catalanes: Barcelona (Cinemes Girona), Sant Feliu de Llobregat (CineBaix), Girona (Truffaut) i Lleida (ScreenBox). Aquests primers quatre dies de festival comptaran amb la projecció de 10 curts i 10 llargmetratges, debats i cinefòrums amb experts i membres dels equips de les pel·lícules. A partir del 12 d’abril i fins al dia 25, el festival es traslladarà Filmin i al web propi del festival.

Aquest nou espai neix de la mà de l’Associació Impacte. Cinema i Drets humans amb “la voluntat d’impactar a través del cinema i generar un debat ric entorn dels drets humans i la justícia global”. Els films d’aquesta primera edició tractaran temes “tan urgents i actuals com la migració, el refugi i l’acollida; la pobresa i el dret a una vida digna; l’empoderament femení i les violències vers les dones; els crims d’Estat i la transsexualitat”.Algunes de les propostes són ‘L’Aventure’ (França, 2020) de Marianne Chaud; ‘Once Upon a Place’ (Estats-Units i Espanya, 2020) de Cèlia Novis; ‘The Muddy River of Bassim’ (Grècia, 2019) de Thomas Sideris; ‘Mujeres de arena’ (Espanya, 2021), d’Agustín Domínguez i ‘La mala noche’ (Equador, 2019), de Geminiano Pineda i Gabriela Calvache.