Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Navarcles demana que s'”acceleri” l’enviament “massiu” de tests de la covid-19 a la residència on han mort 20 persones

ACN Navarcles.-L’Ajuntament de Navarcles (Bages) exigeix que s’”acceleri” l’enviament “massiu” de testos de la covid-19 i proves PCR per a la residència on ja han mort 20 persones (11 confirmades […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Navarcles.-L’Ajuntament de Navarcles (Bages) exigeix que s'”acceleri” l’enviament “massiu” de testos de la covid-19 i proves PCR per a la residència on ja han mort 20 persones (11 confirmades amb covid i la resta no se sap per la falta de tests), el “front” que més els preocupa actualment. Reclamen poder tenir un “diagnòstic clar” de la situació dels avis i dels treballadors però també per a altres col·lectius exposats com el Servei d’Assistència a Domicili (SAD, vigilants municipals, brigada municipal, voluntaris i Protecció Civil. L’equip de govern ha fet públiques les defuncions al municipi. Al marge de les morts a la residència, també hi ha hagut deu defuncions més per covid de veïns d’edat avançada i cinc morts més sense relació amb la pandèmia.

L’Ajuntament de Navarcles (Bages) denuncia en un comunicat que fa molts dies que estan fent gestions amb la Generalitat per aconseguir els testos i les proves PCR de la covid-19. “Fins ara els tests han arribat amb compta gotes i no han permès elaborar un diagnòstic total ni de la residència ni del personal més exposat”, detallen. És per això que tot l’equip de govern, encapçalat per l’alcalde, Josep Maria Feliu, i pel regidor de Salut, Xavi Carrasco, reclamen que s'”acceleri l’arribada massiva de tests i/o de proves PCR, sobretot per cobrir el front que ara és el principal i el que més preocupa: la residència”.D’altra banda, el consistori ha donat a conèixer les defuncions que hi ha hagut al municipi des de l’inici de la pandèmia. En el cas de la residència, s’han registrat 20 defuncions, de les quals onze van donar positiu per covid mentre que la resta no s’ha pogut determinar per la falta de tests. Del total, cinc eren veïns de Navarcles. Es tracta de quatre dones i un home, d’entre 85 i 90 anys. Els quinze restants no estaven empadronats al municipi.Al marge de la residència, també han mort deu veïns més de Navarcles per coronavirus, set homes i tres dones d’entre 78 i 87 anys així com cinc defuncions més de veïns (tres dones i dos homes d’entre 64 i 94 anys) per causes alienes a la pandèmia. L’Ajuntament ha volgut donar a conèixer totes les dades de defuncions al municipi com a exercici de transparència i s’han compromès a seguir informant-ne de forma periòdica com havien fet amb anterioritat des del web municipal si bé fins ara només havien donat les xifres dels morts per covid-19. En aquest sentit, demanen a la població que s’informi només a través dels canals oficials de l’Ajuntament (web i xarxes socials), i que eviti fer córrer altres informacions.Per últim, el consistori dona el més sentit condol a totes les famílies i amics i demana respectar el confinament complint amb les indicacions de l’estat d’alarma. “El confinament és la millor eina que tenim per aturar la pandèmia”.