Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Naturgy ven el seu negoci xilè a la xinesa SGI per 2.570 milions d’euros

ACN Barcelona.-Naturgy ha anunciat aquest divendres que vendrà la seva participació a l’empresa xilena Compañía General de Electricidad (CGE) per 2.750 milions d’euros a la xinesa State Grid International Development […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-Naturgy ha anunciat aquest divendres que vendrà la seva participació a l’empresa xilena Compañía General de Electricidad (CGE) per 2.750 milions d’euros a la xinesa State Grid International Development Limited (SGI). L’acord, que implicarà que Naturgy deixi la seva participació del 96,4% a CGE, suposarà unes plusvàlues d’uns 400 milions d’euros per a la companyia energètica. “Volem ser una companyia líder en transició energètica a nivell global i aquesta operació ens aporta flexibilitat estratègica i major capacitat financera per créixer”, ha dit el president de Naturgy, Francisco Reynés, en un comunicat. L’operació permetrà a Naturgy reduir el deute net en uns 4.000 milions d’euros, fins als 10.800 milions.

L’energètica considera que la venda li permet monetitzar el valor de la inversió del 2014, quan va fer l’OPA per CGE, amb una rendibilitat de més del 13% net anual. L’operació de venda queda pendent de les aprovacions reguladores pertinents i les autoritzacions dels òrgans supervisors de Xile. La previsió de Naturgy és que la transacció es completi a finals de febrer de l’any vinent.