Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Naturgy tanca la venda del negoci xilè de xarxes d’electricitat un cop acabada l’OPA llançada per la xinesa State Grid

ACN Barcelona.-Naturgy ha conclòs la venda del seu negoci de xarxes elèctriques a Xile a State Grid Internacional Development Limited (SGI), després de finalitzar amb èxit l’OPA llançada per la […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Barcelona.-Naturgy ha conclòs la venda del seu negoci de xarxes elèctriques a Xile a State Grid Internacional Development Limited (SGI), després de finalitzar amb èxit l’OPA llançada per la companyia estatal xinesa com a pas necessari i últim per finalitzar l’operació, segons ha informat en un comunicat. La companyia ingressa 2.600 milions d’euros per desprendre’s del 96,04% de les participacions de la Companyia General d’Electricitat (CGE) de Xile en benefici de l’empresa estatal xinesa. Les dues empreses van anunciar un acord el novembre del 2020. Durant aquests mesos, l’operació ha obtingut les aprovacions i autoritzacions necessàries per part dels òrgans supervisors de la competència a Xile, fins al llançament de l’OPA per part de SGI al juny.

Finalitzada l’OPA, l’operació conclou i Naturgy tanca del tot la venda del seu negoci xilè de xarxes d’electricitat. L’operació valora el 100% dels fons propis de CGE en més de 2.700 milions d’euros.”El tancament d’aquesta operació ens permet cristal·litzar valor, així com situar-nos en una posició de fortalesa de balanç per ser més ambiciosos en la nostra aposta per les renovables i encarar millor preparat els reptes del sector i la transició energètica”, ha explicat el president de Naturgy, Francisco Reynés, en declaracions recollides en un comunicat.